Υλικά
- 500 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, σε κύβους
- 3/4 κ. γλ. χοντρό αλάτι
- 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 φλ. τσαγιού κορν φλάουρ
- 1/4 φλ. τσαγιού λάδι
- 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο ρύζι γιασεμί, για το σερβίρισμα
- Ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμύδι, για γαρνιτούρα
- Για τη σάλτσα: 1 1/4 φλ. τσαγιού χυμό ανανά, χωρισμένο, 2 κ. σ. μηλόξυδο, 2 κ. σ. κέτσαπ, 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας, 1 κ. σ. κρυσταλλική ζάχαρη, 1/2 κ. σ. ψιλοκομμένο ή τριμμένο φρέσκο τζίντζερ, 1 κ. σ. άμυλο καλαμποκιού, 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο ανανά
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε 1 φλιτζάνι χυμό ανανά, το μηλόξυδο, την κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και το τζίντζερ σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε τα να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Χτυπήστε μαζί το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού χυμό ανανά και το κορν φλάουρ σε ένα μικρό μπολ. Χτυπήστε το στη σάλτσα και σιγοβράστε μέχρι να πήξει, περίπου 3-4 λεπτά.
- Δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα, αν χρειάζεται. Ανακατέψτε τον ανανά. Αφήστε στην άκρη.
- Αλατοπιπερώστε τους κύβους στήθους κοτόπουλου. Τοποθετήστε το άμυλο καλαμποκιού σε ένα μεσαίο μπολ, προσθέστε το κοτόπουλο στο μπολ και ανακατέψτε για να καλυφθεί.
- Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα βαθύ τηγάνι. Δουλεύοντας σε βάρδιες, τηγανίστε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για να βεβαιωθείτε ότι το κοτόπουλο έχει ψηθεί ομοιόμορφα.
- Αφαιρέστε το με τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε το σε χαρτί κουζίνας. Μόλις ψηθεί όλο το κοτόπουλο, ανακατέψτε το με τη γλυκόξινη σάλτσα μέχρι να καλυφθεί.
- Σερβίρετε το κοτόπουλο ανανά πάνω από ρύζι με πράσινο κρεμμύδι.