Υλικά
- 2/3 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1/2 φλ. τσαγιού λιωμένο, κρυωμένο βούτυρο
- 1 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώστε με άφθονο βούτυρο μια φόρμα για μάφινς.
- Συνδυάστε το πλήρες γάλα και το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε τα καλά και αφήστε τα στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το λιωμένο, κρυωμένο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα-ένα τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε το μείγμα με το γάλα μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
- Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και στη συνέχεια ανακατέψτε το στο μεγάλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το μείγμα που θα προκύψει θα πρέπει να είναι αρκετά πηχτό.
- Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας στο μείγμα για μάφιν και, στη συνέχεια, αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, γεμίστε κάθε τρύπα στη φόρμα για μάφιν κατά τα 3/4 με το μείγμα.
- Τοποθετήστε τη γεμάτη φόρμα για μάφιν στο φούρνο και αφήστε τα μάφιν να ψηθούν για 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα μάφινς να κρυώσουν για 20 λεπτά. Απολαύστε τα φρέσκα και ζεστά. Αυτά τα μάφινς μπορούν να διατηρηθούν σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες.