Υλικά
- 3/4 φλ. τσαγιού ωμά κάσιους
- 2 φλ. τσαγιού βρώμη χωρίς γλουτένη
- 2 κ. σ. αλεσμένο λιναρόσπορο
- 1 κ. σ. ζάχαρη καρύδας
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 2 κ. σ. λάδι αβοκάντο
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Βάλτε τα κάσιους σε ένα μικρό μπολ και καλύψτε τα με βραστό νερό. Αφήστε τα να καθίσουν για 30 λεπτά, στη συνέχεια σουρώστε τα και πετάξτε το νερό. Αφήστε τα στην άκρη.
- Τοποθετήστε τη βρώμη σε ένα μικρό μπλέντερ και αλέστε την σε αλεύρι με λεπτή υφή. Προσθέστε το σε ένα μεσαίο μπολ, μαζί με τον αλεσμένο λιναρόσπορο, τη ζάχαρη καρύδας, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Χτυπήστε με το σύρμα για να συνδυαστούν.
- Προσθέστε τα κάσιους στο ίδιο μπλέντερ, μαζί με λίγο νερό, και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν λεία. Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε 1 1/2 κουταλιά της σούπας από το λάδι αβοκάντο και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά, προσθέστε τα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε για να σχηματίσετε ένα μείγμα. Αφήστε το μείγμα να μείνει για 10 λεπτά μέχρι να πήξει.
- Ζεστάνετε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Βγάλτε στο τηγάνι 1/4 φλιτζανιού από το μείγμα για κάθε τηγανίτα. Αν είναι απαραίτητο, δουλέψτε σε δόσεις. Μαγειρέψτε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά και σερβίρετε.