Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 3/4 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 3/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
- Ξύσμα από 1 ή 2 λεμόνια
- 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 3/4 φλ. τσαγιού λάδι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε και αλευρώστε μια φόρμα για κέικ.
- Χτυπήστε μαζί τα ξηρά υλικά και αφήστε τα στην άκρη.
- Χτυπήστε τα αυγά για 2 λεπτά μέχρι να γίνουν κιτρινωπά και παχύρρευστα και προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υγρά συστατικά και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε στο μείγμα τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και τοποθετήστε στο φούρνο. Ψήστε για 30- 35 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα και μια οδοντογλυφίδα που βάζετε στο κέντρο να βγαίνει χωρίς να κολλάει υγρό μείγμα.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει σε σχάρα για 10 λεπτά πριν το ξεφορμάρετε. Αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το πασπαλίσετε με ζάχαρη.