Υλικά

  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Βράστε τις πατάτες και λιώστε σε πουρέ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις πατάτες, την παρμεζάνα, το αλεύρι, το σκόρδο, τα αυγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πιπέρι καγιέν.
  3. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Παίρνετε κουταλιές της σούπας από το μείγμα για κάθε τηγανίτα, ισιώνετε με μια σπάτουλα και ψήνετε μέχρι η κάτω πλευρά να ροδίσει όμορφα, περίπου 2-3 λεπτά.
  4. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε από την άλλη πλευρά, περίπου 2 λεπτά περισσότερο.
  5. Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.
  6. Σερβίρετε αμέσως.