Υλικά
- 1/2 κιλό πατάτες
- 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βράστε τις πατάτες και λιώστε σε πουρέ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις πατάτες, την παρμεζάνα, το αλεύρι, το σκόρδο, τα αυγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πιπέρι καγιέν.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Παίρνετε κουταλιές της σούπας από το μείγμα για κάθε τηγανίτα, ισιώνετε με μια σπάτουλα και ψήνετε μέχρι η κάτω πλευρά να ροδίσει όμορφα, περίπου 2-3 λεπτά.
- Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε από την άλλη πλευρά, περίπου 2 λεπτά περισσότερο.
- Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.
- Σερβίρετε αμέσως.