Υλικά

  • 8 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 κ. γλ. σκόνη τσίλι
  • 1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/2 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
  • 2 κ. γλ. ξύσμα λάιμ
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου

Εκτέλεση

  1. Λιώστε 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, περίπου 1 λεπτό. Ανακατέψτε τη σκόνη τσίλι και την πάπρικα.
  3. Προσθέστε τις γαρίδες και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν οι γαρίδες, περίπου 3- 4 λεπτά.
  4. Προσθέστε το ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου, το μέλι, το χυμό λάιμ και το ξύσμα λάιμ και αφήστε να πάρει μια βράση.
  5. Αφαιρέστε από τη φωτιά, ανακατέψτε τον κόλιανδρο και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μέχρι να λιώσουν.
  6. Σερβίρετε αμέσως.