Υλικά
- 8 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μέτριο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 1/2 κ. γλ. σκόνη τσίλι
- 1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
- 1/2 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- 1/3 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 2 κ. σ. μέλι
- 1 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
- 2 κ. γλ. ξύσμα λάιμ
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
Εκτέλεση
- Λιώστε 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμυδάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, περίπου 1 λεπτό. Ανακατέψτε τη σκόνη τσίλι και την πάπρικα.
- Προσθέστε τις γαρίδες και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν οι γαρίδες, περίπου 3- 4 λεπτά.
- Προσθέστε το ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου, το μέλι, το χυμό λάιμ και το ξύσμα λάιμ και αφήστε να πάρει μια βράση.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά, ανακατέψτε τον κόλιανδρο και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μέχρι να λιώσουν.
- Σερβίρετε αμέσως.