Υλικά
- 4 μικρά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, μοιρασμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 μέτριο κρεμμυδάκι, σε κύβους
- 2 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
- 1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 2 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο κατά βούληση
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει, περίπου 4-5 λεπτά.
- Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και χρησιμοποιώντας λαβίδα, γυρίστε το και μαγειρέψτε το, σκεπασμένο, μέχρι να ψηθεί καλά μέχρι μέσα, για επιπλέον 8 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη και διατηρήστε το ζεστό.
- Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια- χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, το κρεμμυδάκι και το δενδρολίβανο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψετε ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 1 λεπτό.
- Ανακατέψτε το ζωμό κοτόπουλου, φέρτε σε βρασμό, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μειωθεί και να πήξει, περίπου 4- 5 λεπτά.
- Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι. Περιχύστε με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.