Υλικά
- 900 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 3/4 φλ. τσαγιού κρεμμύδι
- 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 κ. σ. αλάτι
- 1/2 κ. σ. πιπέρι
- 4 κ. σ. βούτυρο
- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλ. τσαγιού ξινή κρέμα
- Τριμμένο τυρί, ανάλογα με τη γεύση
- Μπέικον, κατά βούληση
- Κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Προσθέστε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το ζωμό κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι σε μια κατσαρόλα με νερό και αφήστε να πάρουν βράση.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα, ανακατέψτε το βούτυρο, το αλεύρι, την κρέμα γάλακτος και την ξινή κρέμα. Χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Όταν οι πατάτες βράσουν ρίξτε μέσα το πηχτό μείγμα. Ανακατέψτε, σκεπάστε και σιγοβράστε για άλλα 30 λεπτά. Χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός, αν χρειαστεί για να έχετε την τέλεια υφή.
- Σερβίρετε με τριμμένο τυρί, μπέικον και ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.