Υλικά

  • 1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 4 κ. σ. γιαούρτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 1 κομμάτι τζίντζερ, χοντροκομμένο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. πάστα κάρυ μασάλα
  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένα σε κομμάτια
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις ντομάτες, το γιαούρτι, το σκόρδο και το τζίντζερ σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνουν λείες.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει, 3 έως 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατέψτε την πάστα κάρυ και σοτάρετε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό ακόμα, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές. Προσθέστε το μείγμα ντομάτας και το κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατέψτε τα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
  3. Ανακατέψτε το νερό και το αλεύρι σε ένα μπολ και ρίξτε το στο μείγμα κοτόπουλου στο τηγάνι. Επιστρέψτε το τηγάνι στη φωτιά και αφήστε το να πάρει βράση, ανακατεύοντας συνεχώς, για περίπου 5 λεπτά. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή, σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει, περίπου 15 λεπτά ακόμα. Πασπαλίστε με κόλιανδρο και σερβίρετε αμέσως.