Υλικά

  • 1 συσκευασία σπαγγέτι
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 5 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 φλ. τσαγιού τυρί cottage
  • 4 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα
  • Ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός, προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente.
  2. Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι ο κιμάς να μην είναι πλέον ροζ και το κρεμμύδι να είναι τρυφερό, 6-8 λεπτά. Ανακατέψτε τη σάλτσα ζυμαρικών και το αλάτι και αφήστε το στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, την παρμεζάνα και το βούτυρο. Σουρώστε τα μακαρόνια, προσθέστε τα στο μείγμα αυγών και ανακατέψτε τα για να καλυφθούν καλά.
  4. Τοποθετήστε το μισό μείγμα σπαγγέτι σε ένα λαδωμένο πυρέξ, καλύψτε με το μισό τυρί cottage, τον κιμά και το τυρί μοτσαρέλα. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλα τα υλικά.
  5. Καλύψτε και ψήστε για 40 λεπτά. Ξεσκεπάστε, ψήστε για άλλα 20-25 λεπτά και αφήστε να σταθεί 15 λεπτά πριν το σερβίρισμα. Εάν θέλετε, πασπαλίστε με βασιλικό.