Υλικά
- 1 συσκευασία σπαγγέτι
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 5 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο
- 2 φλ. τσαγιού τυρί cottage
- 4 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο τυρί μοτσαρέλα
- Ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente.
- Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι ο κιμάς να μην είναι πλέον ροζ και το κρεμμύδι να είναι τρυφερό, 6-8 λεπτά. Ανακατέψτε τη σάλτσα ζυμαρικών και το αλάτι και αφήστε το στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, την παρμεζάνα και το βούτυρο. Σουρώστε τα μακαρόνια, προσθέστε τα στο μείγμα αυγών και ανακατέψτε τα για να καλυφθούν καλά.
- Τοποθετήστε το μισό μείγμα σπαγγέτι σε ένα λαδωμένο πυρέξ, καλύψτε με το μισό τυρί cottage, τον κιμά και το τυρί μοτσαρέλα. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλα τα υλικά.
- Καλύψτε και ψήστε για 40 λεπτά. Ξεσκεπάστε, ψήστε για άλλα 20-25 λεπτά και αφήστε να σταθεί 15 λεπτά πριν το σερβίρισμα. Εάν θέλετε, πασπαλίστε με βασιλικό.