Υλικά

  • 8 μπούτια κοτόπουλου
  • 1 κ. σ. λάδι αβοκάντο (ή οποιοδήποτε λάδι υψηλής θερμότητας)
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 κ. γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ. σ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 φλ. τσαγιού σάλτσα μπάρμπεκιου

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα μπολ και προσθέστε το λάδι και στη συνέχεια το αλάτι, την καπνιστή πάπρικα, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου και την αποξηραμένη ρίγανη. Ανακατέψτε καλά.
  3. Ετοιμάστε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετήστε κάθε μπούτι κοτόπουλου με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω.
  4. Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά. Μετά από τα 30 λεπτά, βγάλτε το ταψί από το φούρνο, στραγγίστε και πετάξτε το λάδι και, στη συνέχεια, γυρίστε κάθε μπούτι κοτόπουλου έτσι ώστε να είναι με το δέρμα προς τα πάνω.
  5. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής για να απλώσετε τη σάλτσα μπάρμπεκιου σε όλα τα μπούτια κοτόπουλου.
  6. Τοποθετήστε το ταψί ξανά στο φούρνο σε ψηλή σχάρα και ψήστε για περίπου 2 έως 4 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να καραμελώνει.
  7. Αφαιρέστε από το φούρνο το ταψί και αφήστε τα μπούτια κοτόπουλου να ξεκουραστούν για περίπου 5 λεπτά πριν τα σερβίρετε.