Υλικά
- 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κρόκοι αυγών
- 1 κ. σ. λευκή ζάχαρη
- 1 κ. σ. ακατέργαστη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς.
- Βάλτε την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια να σιγοβράσουν στη φωτιά.
- Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη λευκή ζάχαρη σε ένα μπολ, μέχρι να αποκτήσουν ανοιχτό χρώμα.
- Ρίξτε σιγά- σιγά τη ζεστή κρέμα γάλακτος πάνω από το μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αδειάστε την κρέμα σε φόρμες και ψήστε για 50 λεπτά, μέχρι το μείγμα αυγών να μην είναι πλέον υγρό. Ψύξτε την κρεμ μπρουλέ στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Ρίξτε την ακατέργαστη ζάχαρη πάνω από την κρέμα και καραμελώστε την με ένα φλόγιστρο.
- Σερβίρετε αμέσως.