Υλικά
- 2 μέτρια παντζάρια
- Λίγο ελαιόλαδο
- 20 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
- 1/2 κ. γλ. κύμινο
- 1 κόκκινο μήλο, κομμένο σε κύβους
- 1 πράσινο μήλο, κομμένο σε κύβους
- 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Για τη σος: 150 γρ. γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα από ένα λάιμ, 2 κ. γλ. μέλι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Στρώστε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και τοποθετήστε τα παντζάρια στη μέση. Αλατοπιπερώστε και περιχύστε με λάδι. Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο γύρω από τα παντζάρια, σφραγίστε και ψήστε για 1 ώρα.
- Τοποθετήστε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και καβουρδίστε τα αμύγδαλα και τους σπόρους κύμινου για 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσουν.
- Καθαρίστε και κόψτε τα παντζάρια σε κύβους 2 εκατοστών και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ. Ανακατέψτε με το μήλο, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα μυρωδικά.
- Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μπολ και λίγο πριν το σερβίρισμα ανακατέψτε καλά με τη σαλάτα.