Υλικά

  • 2 μέτρια παντζάρια
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 20 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
  • 1/2 κ. γλ. κύμινο
  • 1 κόκκινο μήλο, κομμένο σε κύβους
  • 1 πράσινο μήλο, κομμένο σε κύβους
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Για τη σος: 150 γρ. γιαούρτι, το χυμό και το ξύσμα από ένα λάιμ, 2 κ. γλ. μέλι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Στρώστε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί και τοποθετήστε τα παντζάρια στη μέση. Αλατοπιπερώστε και περιχύστε με λάδι. Τυλίξτε το αλουμινόχαρτο γύρω από τα παντζάρια, σφραγίστε και ψήστε για 1 ώρα.
  3. Τοποθετήστε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και καβουρδίστε τα αμύγδαλα και τους σπόρους κύμινου για 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσουν.
  4. Καθαρίστε και κόψτε τα παντζάρια σε κύβους 2 εκατοστών και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ. Ανακατέψτε με το μήλο, τους ξηρούς καρπούς, τους σπόρους και τα μυρωδικά.
  5. Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ, ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μπολ και λίγο πριν το σερβίρισμα ανακατέψτε καλά με τη σαλάτα.