Υλικά
- 75 γρ. βούτυρο, λιωμένο, συν επιπλέον για τις θήκες μάφιν
- 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αυγό, χτυπημένο
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 60 γρ. μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
- 15 γρ. αμύγδαλα σε νιφάδες
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βουτυρώστε ελαφρώς τις θήκες μάφιν, πασπαλίστε με αλεύρι και τοποθετήστε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αυγό και το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
- Βάλτε λίγο από το μείγμα στη βάση κάθε θήκης μάφιν, τοποθετήστε μερικές από τις φέτες μήλου πάνω από το μείγμα και βάλτε το υπόλοιπο μείγμα από πάνω, ισιώνοντας την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού του γλυκού.
- Πασπαλίστε κάθε μάφιν με αμύγδαλα σε νιφάδες. Ψήστε για 25- 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν καλά και να ροδίσουν.
- Αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν για περίπου 10 λεπτά πριν αφαιρέσετε από τις θήκες. Σερβίρετε ζεστά με μια κουταλιά crème fraîche (προαιρετικά).