Υλικά
- 15 γρ. φρέσκο βασιλικό
- 30 γρ. baby σπανάκι
- 1 κ. σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 2- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 140 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 500 γρ. νιόκι πατάτας
- 1 μεγάλη πρέζα θαλασσινό αλάτι
- Το χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Για να φτιάξετε το πέστο, βάλτε το βασιλικό, το σπανάκι, την παρμεζάνα, το αλάτι και το μισό ελαιόλαδο σε ένα μπλέντερ ή σε έναν μίνι επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα. Συνεχίστε να προσθέτετε λάδι, μέχρι το πέστο σας να γίνει λείο. Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού και περισσότερο αλάτι, αν χρειάζεται.
- Βάλτε το μπέικον σε ένα μικρό, κρύο τηγάνι και ανάψτε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή. Μαγειρέψτε για 4- 5 λεπτά ή μέχρι το μπέικον να γίνει τραγανό. Αφαιρέστε το από το τηγάνι και ακουμπήστε σε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Μαγειρέψτε τα νιόκι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε και τοποθετήστε τα στο τηγάνι.
- Ανακατέψτε με το πέστο και το μπέικον και σερβίρετε.