Υλικά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 μανιτάρια πορτομπέλο, καθαρισμένα και χωρίς κοτσάνια
- 200 γρ. χαλούμι, σε χοντρές φέτες
- 2 ψωμάκια μπριός, κομμένα στη μέση
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένη ντομάτα
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο αγγούρι
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
- Χυμό από ένα λάιμ
- 4 κ. σ. χούμους
- 1 μεγάλη ντομάτα, σε χοντρές φέτες
- 4 φύλλα μαρουλιού, χοντροκομμένα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το γκριλ μέχρι να κάψει. Αλείψτε τα μανιτάρια με το μισό λάδι και αλατοπιπερώστε καλά. Τοποθετήστε τα στο γκριλ και ψήστε τα για 6- 8 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση του ψησίματος.
- Εν τω μεταξύ, αλείψτε με το υπόλοιπο λάδι τις φέτες χαλούμι και την κομμένη πλευρά των ψωμιών μπριός. Ψήστε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την ντομάτα, το αγγούρι και το δυόσμο με το χυμό λάιμ και αλατοπιπερώστε καλά.
- Για να συναρμολογήσετε τα μπέργκερ, τοποθετήστε ένα μανιτάρι στο κάτω μισό ψωμί μπριός και απλώστε το χούμους. Τοποθετήστε από πάνω τις φέτες ντομάτας, το μαρούλι και το χαλούμι. Περάστε με το κουτάλι το μείγμα κρεμμυδιού και ντομάτας, κλείστε το σάντουιτς με το καπάκι του μπριός και απολαύστε!