Υλικά
- 450 γρ. μπαστουνάκια μοτσαρέλας
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/4 φλ. τσαγιού νερό
- 1 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φρυγανιά
- 1/2 κ. γλ. αλάτι σκόρδου
- 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλ. τσαγιού κορν φλάουρ
- 2 φλ. τσαγιού λάδι για το τηγάνισμα, ή όσο χρειάζεται
Εκτέλεση
- Χτυπήστε το νερό και τα αυγά σε ένα μικρό μπολ. Ανακατέψτε τη θρυμματισμένη φρυγανιά και το αλάτι σκόρδου μαζί σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε το αλεύρι και το κορν φλάουρ μαζί σε ένα τρίτο μπολ.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι μέχρι να κάψει καλά.
- Περάστε ένα μπαστούνι μοτσαρέλας από το μείγμα με το αλεύρι και τινάξτε την περίσσεια. Βουτήξτε το στο μείγμα αυγών και περάστε το από τη φρυγανιά μέχρι να καλυφθεί καλά.
- Τοποθετήστε το παναρισμένο μπαστούνι μοτσαρέλας σε ένα πιάτο ή σε μια σχάρα. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μπαστουνάκια μοτσαρέλας.
- Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή μια λαβίδα για να μεταφέρετε 3 έως 4 μπαστουνάκια μοτσαρέλας στο καυτό λάδι. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 30 δευτερόλεπτα.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και ακουμπήστε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας. Επαναλάβετε για όλα τα μπαστουνάκια μοτσαρέλας.