Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού φρέσκες φράουλες σε φέτες
  • 220 γρ. ψιλοκομμένο ανανά από κονσέρβα, χωρίς ζάχαρη
  • 220 γρ. κρέμα βανίλιας χωρίς ζάχαρη
  • 85 γρ. ζελατίνη φράουλα χωρίς ζάχαρη
  • 1 έτοιμη ζύμη τάρτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού σαντιγί με μειωμένα λιπαρά

Εκτέλεση

  1. Σουρώστε τον ανανά, κρατώντας 2 φλιτζάνια από το χυμό του και αφήστε στην άκρη.
  2. Προσθέστε αρκετό νερό στο χυμό, περίπου 1-1/2 φλιτζάνι του τσαγιού, και μεταφέρετε το σε μια κατσαρόλα.
  3. Προσθέστε το μείγμα για την κρέμα βανίλιας με τη ζελατίνη και ανακατέψτε.
  4. Αφήστε το μείγμα να πάρει βράση -μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Προσθέστε τον ανανά, ανακατέψτε και αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνοντας να κρυώσει για 10 λεπτά.
  5. Προσθέστε τις φράουλες και ανακατέψτε απαλά. Αδειάστε το μείγμα στην ζύμη της τάρτας και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα, περίπου 3 ώρες.
  6. Γαρνίρετε κάθε κομμάτι με 1 κουταλιά της σούπας σαντιγί και απολαύστε.