Υλικά
- 1/2 κιλό γαρίδες, ξεφλουδισμένες και χωρίς ουρές
- 2 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 3 κ. σ. βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία των 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 3 φλ. τσαγιού σπανάκι
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 1/4 φλ. τσαγιού βασιλικό, κομμένο σε λεπτές φέτες
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώστε τις γαρίδες και ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε τις γαρίδες όταν κάψει το λάδι και ψήστε τις μέχρι να πάρει χρώμα η κάτω πλευρά, περίπου 2 λεπτά, και στη συνέχεια γυρίστε τις μέχρι να γίνουν αδιαφανείς. Αφαιρέστε τις από το τηγάνι και αφήστε τις στην άκρη.
- Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε το βούτυρο. Όταν το βούτυρο λιώσει, προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέστε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε μέχρι τα ντοματίνια να αρχίσουν να σκάνε. Στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τον βασιλικό και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί ελαφρώς, περίπου 3 λεπτά.
- Επιστρέψτε τις γαρίδες στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να ζεσταθούν, γαρνίρετε με περισσότερο βασιλικό και στύψτε λεμόνι από πάνω πριν το σερβίρισμα.