Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 φλ. τσαγιού κινόα, πλυμένη
  • 2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε κύβους
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, αφήστε το νερό και μια πρέζα αλάτι να βράσουν. Προσθέστε την κινόα, σκεπάστε και σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
  2. Μεταφέρετε την κινόα σε ένα μεσαίο μπολ για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια ανακατέψτε την. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  3. Προσθέστε το σπανάκι, το αγγούρι, τις ντομάτες και το αβοκάντο στο μπολ με την κινόα και ανακατέψτε καλά.
  4. Ρίξτε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατέψτε καλά και απολαύστε.