Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού νερό
- 1 φλ. τσαγιού κινόα, πλυμένη
- 2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
- 1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο σε κύβους
- 2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα σε κύβους
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 4 κ. σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, αφήστε το νερό και μια πρέζα αλάτι να βράσουν. Προσθέστε την κινόα, σκεπάστε και σιγοβράστε για 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
- Μεταφέρετε την κινόα σε ένα μεσαίο μπολ για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια ανακατέψτε την. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Προσθέστε το σπανάκι, το αγγούρι, τις ντομάτες και το αβοκάντο στο μπολ με την κινόα και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατέψτε καλά και απολαύστε.