Υλικά
- 300 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου
- 1 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού (συν περισσότερο για το σερβίρισμα)
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
- 1/2 κ. γλ. ψιλό θαλασσινό αλάτι, μοιρασμένο
- 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ. σ. μηλόξυδο
- 1 κ. γλ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
- 1/4 φλ. τσαγιού ξανθές σταφίδες
- 1/4 φλ. τσαγιού ανάλατοι ηλιόσποροι (ωμοί ή καβουρδισμένοι)
- 1/4 φλ. τσαγιού φέτα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
- Βράστε το μπρόκολο και κόψτε σε κομματάκια σε μέγεθος μπουκιάς.
- Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, ανακατέψτε τα μπουκετάκια μπρόκολου με το χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Με τα χέρια σας, δουλέψτε τα υλικά μαζί κάνοντας απαλό μασάζ στα μπουκετάκια για 2 λεπτά πριν αφήσετε το μπολ στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το πιπέρι, το μηλόξυδο, τη μουστάρδα και τα κρεμμυδάκια. Περιχύστε το ντρέσινγκ πάνω από το μπρόκολο.
- Προσθέστε τις σταφίδες, τους ηλιόσπορους και τη φέτα στη σαλάτα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι μέχρι να συνδυαστούν καλά.
- Βάλτε τη σαλάτα στο πιάτο και ρίξτε λίγο ακόμα χυμό λεμονιού από πάνω. Απολαύστε σε θερμοκρασία δωματίου ή διατηρήστε τη στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες.