Υλικά

  • 300 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου
  • 1 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού (συν περισσότερο για το σερβίρισμα)
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
  • 1/2 κ. γλ. ψιλό θαλασσινό αλάτι, μοιρασμένο
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. σ. μηλόξυδο
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ξανθές σταφίδες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ανάλατοι ηλιόσποροι (ωμοί ή καβουρδισμένοι)
  • 1/4 φλ. τσαγιού φέτα θρυμματισμένη

Εκτέλεση

  1. Βράστε το μπρόκολο και κόψτε σε κομματάκια σε μέγεθος μπουκιάς.
  2. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, ανακατέψτε τα μπουκετάκια μπρόκολου με το χυμό λεμονιού, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Με τα χέρια σας, δουλέψτε τα υλικά μαζί κάνοντας απαλό μασάζ στα μπουκετάκια για 2 λεπτά πριν αφήσετε το μπολ στην άκρη.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε μαζί τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, το πιπέρι, το μηλόξυδο, τη μουστάρδα και τα κρεμμυδάκια. Περιχύστε το ντρέσινγκ πάνω από το μπρόκολο.
  4. Προσθέστε τις σταφίδες, τους ηλιόσπορους και τη φέτα στη σαλάτα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  5. Βάλτε τη σαλάτα στο πιάτο και ρίξτε λίγο ακόμα χυμό λεμονιού από πάνω. Απολαύστε σε θερμοκρασία δωματίου ή διατηρήστε τη στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες.