Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού δημητριακά καστανού ρυζιού
  • 1 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαύρη σοκολάτα, λιωμένη
  • 2 κ. σ. λάδι καρύδας

Εκτέλεση

  1. Σε ένα ασφαλές μπολ για φούρνο μικροκυμάτων ζεστάνετε το φυστικοβούτυρο, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας για 1 λεπτό.
  2. Προσθέστε τα δημητριακά στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
  3. Ρίξτε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα σκεύος ψησίματος και απλώστε το ομοιόμορφα. Παγώστε μέχρι να στερεοποιηθεί.
  4. Σε ένα ασφαλές μπολ για φούρνο μικροκυμάτων, ζεστάνετε τη μαύρη σοκολάτα και το λάδι καρύδας.
  5. Αφού το τραγανό μείγμα είναι στερεό, κόψτε το σε κομμάτια.
  6. Βυθίστε τις μπάρες στο μείγμα της μαύρης σοκολάτας και ρίξτε την υπόλοιπη σοκολάτα από πάνω.
  7. Ψύξτε ξανά μέχρι να στερεοποιηθούν. Αποθηκεύστε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.