Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού δημητριακά καστανού ρυζιού
- 1 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
- 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλ. τσαγιού μαύρη σοκολάτα, λιωμένη
- 2 κ. σ. λάδι καρύδας
Εκτέλεση
- Σε ένα ασφαλές μπολ για φούρνο μικροκυμάτων ζεστάνετε το φυστικοβούτυρο, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας για 1 λεπτό.
- Προσθέστε τα δημητριακά στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα σκεύος ψησίματος και απλώστε το ομοιόμορφα. Παγώστε μέχρι να στερεοποιηθεί.
- Σε ένα ασφαλές μπολ για φούρνο μικροκυμάτων, ζεστάνετε τη μαύρη σοκολάτα και το λάδι καρύδας.
- Αφού το τραγανό μείγμα είναι στερεό, κόψτε το σε κομμάτια.
- Βυθίστε τις μπάρες στο μείγμα της μαύρης σοκολάτας και ρίξτε την υπόλοιπη σοκολάτα από πάνω.
- Ψύξτε ξανά μέχρι να στερεοποιηθούν. Αποθηκεύστε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο.