Υλικά
- 2 λεμόνια με λεπτή φλούδα
- 4 φλ. τσαγιού καρπούζι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
- 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλ. τσαγιού κρύο νερό, χωρισμένο
- Πάγο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Πλύντε τα λεμόνια για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή κερί, κόψτε σε τέταρτα και αφαιρέστε τους σπόρους. Κόψτε τα τέταρτα λεμονιών σε μεγάλα κομμάτια.
- Τοποθετήστε τα προετοιμασμένα λεμόνια, το καρπούζι, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό στην κανάτα ενός μπλέντερ.
- Χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, περίπου για 30 δευτερόλεπτα.
- Σουρώστε τη λεμονάδα σε μια κανάτα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης για να πιέσετε τον πολτό στο σουρωτήρι και να σουρώσετε τον υπόλοιπο χυμό.
- Προσθέστε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι νερό. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά.
- Σερβίρετε τη λεμονάδα σε ποτήρι με πάγο.