Υλικά

  • 2 λεμόνια με λεπτή φλούδα
  • 4 φλ. τσαγιού καρπούζι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού κρύο νερό, χωρισμένο
  • Πάγο, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Πλύντε τα λεμόνια για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά ή κερί, κόψτε σε τέταρτα και αφαιρέστε τους σπόρους. Κόψτε τα τέταρτα λεμονιών σε μεγάλα κομμάτια.
  2. Τοποθετήστε τα προετοιμασμένα λεμόνια, το καρπούζι, τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό στην κανάτα ενός μπλέντερ.
  3. Χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο, περίπου για 30 δευτερόλεπτα.
  4. Σουρώστε τη λεμονάδα σε μια κανάτα χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης για να πιέσετε τον πολτό στο σουρωτήρι και να σουρώσετε τον υπόλοιπο χυμό.
  5. Προσθέστε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι νερό. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά.
  6. Σερβίρετε τη λεμονάδα σε ποτήρι με πάγο.