Υλικά
- 8 φέτες ψωμί του τοστ
- 4 κ. γλ. νουτέλα
- 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 μεγάλο αυγό (ή 2 μεσαία)
- 2 κ. σ. ζάχαρη
- 1/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κ. σ. ζάχαρη
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 3 κ. σ. βούτυρο
- Σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Κόψτε την κόρα από το ψωμί και με έναν πλάστη ανοίξτε κάθε φέτα ψωμιού μέχρι να γίνει επίπεδη.
- Αλείψτε κάθε φέτα ψωμιού με μια στρώση νουτέλα (περίπου 1/2 κουταλιά της σούπας ανά φέτα) και τυλίξτε σφιχτά σε ρολάκια.
- Σε ένα μικρό ρηχό μπολ, χτυπήστε μαζί το γάλα, το αυγό, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αφήστε το στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μικρό ρηχό μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα και αφήστε τα στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Βουτήξτε κάθε ρολό στο μείγμα γάλακτος και αυγών. Τοποθετήστε τα ρολά στο τηγάνι και ψήστε τα για περίπου 2 λεπτά, γυρίζοντάς τα, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν ελαφρώς τραγανά από όλες τις πλευρές.
- Επαναλάβετε για όλα τα ρολάκια.