Υλικά
- 4 μισά στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
- 4 κ. σ. βούτυρο
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το κοτόπουλο σε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρέστε το και κρατήστε το ζεστό.
- Προσθέστε το κρασί ή το ζωμό κοτόπουλου στο τηγάνι και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας για να ξεκολλήσουν τα καφετιά κομμάτια από το τηγάνι.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη να πάρει μια βράση. Μειώστε τη φωτιά, μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Ανακατέψτε το δεντρολίβανο και τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο μέχρι να αναμειχθούν. Σερβίρετε τη σάλτσα με το κοτόπουλο.