Υλικά
- 250 γρ. σπαγγέτι
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
- 1 κ. γλ. κόκκινο τσίλι
- 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, κατά βούληση
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και κρατήστε 60 ml από το νερό τους όταν τα σουρώσετε.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο και το σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- Ανάψτε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και ζεστάνετε σιγά σιγά μέχρι το σκόρδο να αρωματιστεί και να πάρει ελαφρύ χρώμα, περίπου 3 λεπτά.
- Ρίξτε στο τηγάνι τις νιφάδες τσίλι και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό.
- Προσθέστε το νερό που κρατήσατε από τα ζυμαρικά και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Προσθέστε τα μαγειρεμένα σπαγγέτι και τον μαϊντανό.
- Ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά.
- Προσθέστε αλάτι κατά βούληση και σερβίρετε με τριμμένο τυρί.