Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο κοτόπουλο
- 1 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη ντομάτα
- 1 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο
- 1 κονσέρβα πιπεριές τσιπότλε, ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 4 τορτίγιες καλαμποκιού
- 2 αβοκάντο, κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και το αλάτι και σοτάρετε για 2 λεπτά.
- Προσθέστε τη ρίγανη, το κύμινο, την πιπεριά και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.
- Προσθέστε τις θρυμματισμένες ντομάτες και το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί ομοιόμορφα το κοτόπουλο και να ζεσταθεί το μείγμα.
- Αδειάστε το μείγμα κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος.
- Φρυγανίστε τις τορτίγιες στο τηγάνι, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.
- Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις τορτίγιες, προσθέστε από πάνω φέτες αβοκάντο και σερβίρετε.