Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι λεμόνι
- 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
- 1 κ. γλ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού
- 1 φλ. τσαγιού φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα
- Για το γλάσο: 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, 1 κ. σ. χυμό λεμονιού, 1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε το γιαούρτι, το αυγό, το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε το στο μείγμα αλευριού και ανακατέψτε. Στο τέλος προσθέστε και τα βατόμουρα.
- Δημιουργήστε τα μπισκότα με τη βοήθεια ενός κουταλιού τοποθετώντας τα σε απόσταση σε ταψί ελαφρώς λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήστε για 15- 18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τα συστατικά του γλάσου και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Περιχύστε τα ζεστά μπισκότα και απολαύστε!