Υλικά
- 2 καρότα
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού τυρί παρμεζάνα
- 1 κ. σ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ. γλ. πιπέρι
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- Για το ντιπ: 2 κ. σ. γιαούρτι, 1 κ. σ. χυμό λεμονιού, 1/2 κ. γλ. αλάτι με σκόρδο, 1 κ. γλ. πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Κόψτε το πάνω και το κάτω μέρος των καρότων, στη συνέχεια κόψτε τα στη μέση και κόψτε το κάθε μισό στα τρία κατά μήκος.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι και τον μαϊντανό με τα μπαστουνάκια καρότου.
- Απλώστε σε ένα ταψί και ψήστε για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλετε).
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα υλικά για τη σάλτσα.
- Σερβίρετε τα καρότα ζεστά με το δροσερό ντιπ γιαουρτιού και γαρνίρετε με παρμεζάνα και μαϊντανό.