Υλικά
- 20 μανιτάρια μεσαίου μεγέθους
- 1 κ. σ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 4 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι
- 220 γρ. τυρί κρέμα
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τοποθετήστε το πάνω μισό σε ένα ταψί και ψιλοκόψτε τους μίσχους.
- Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο και προσθέστε τα κοτσάνια και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ανακατέψτε και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέστε το τυρί κρέμα, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί κρέμα και να ενωθούν όλα καλά.
- Με ένα κουτάλι της σούπας γεμίστε τα μανιτάρια με το μείγμα του σπανακιού.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ την τριμμένη φρυγανιά και την παρμεζάνα και πασπαλίστε τα γεμιστά μανιτάρια.
- Ψήστε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το τυρί.