Υλικά
- 750 γρ. στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
- 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 2 φλ. τσαγιού μανιτάρια, σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 2 κ. γλ. πάπρικα
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 500 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας
- 150 γρ. baby σπανάκι
- 110 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε καλά. Αφήστε το κοτόπουλο στην άκρη.
- Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε για 1- 2 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατέψτε να ενσωματωθούν με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και προσθέστε θυμάρι και πάπρικα και ανακατέψτε ξανά.
- Ρίξτε στην κατσαρόλα το ζωμό κοτόπουλου και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Αφήστε να πάρει μια βράση και μετά προσθέστε τα ζυμαρικά.
- Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, φροντίζοντας να ανακατεύετε κάθε 1-2 λεπτά για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. (Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερος σε αυτή τη συνταγή από ό,τι όταν τα ζυμαρικά είναι βρασμένα σε νερό)
- Όταν τα ζυμαρικά γίνουν al dente, προσθέστε το σπανάκι και το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να ψηθεί και να ενσωματωθεί το σπανάκι καλά στο μείγμα.
- Προσθέστε παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει καλά και να έχετε μια λεία σάλτσα. Συμπληρώστε με επιπλέον παρμεζάνα και σερβίρετε.