Υλικά

  • 750 γρ. στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
  • 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 φλ. τσαγιού μανιτάρια, σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 2 κ. γλ. πάπρικα
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 500 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας
  • 150 γρ. baby σπανάκι
  • 110 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε καλά. Αφήστε το κοτόπουλο στην άκρη.
  2. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το κρεμμύδι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε για 1- 2 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο και ανακατέψτε να ενσωματωθούν με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση και προσθέστε θυμάρι και πάπρικα και ανακατέψτε ξανά.
  3. Ρίξτε στην κατσαρόλα το ζωμό κοτόπουλου και την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε. Αφήστε να πάρει μια βράση και μετά προσθέστε τα ζυμαρικά.
  4. Μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, φροντίζοντας να ανακατεύετε κάθε 1-2 λεπτά για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά. (Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερος σε αυτή τη συνταγή από ό,τι όταν τα ζυμαρικά είναι βρασμένα σε νερό)
  5. Όταν τα ζυμαρικά γίνουν al dente, προσθέστε το σπανάκι και το κοτόπουλο και ανακατέψτε μέχρι να ψηθεί και να ενσωματωθεί το σπανάκι καλά στο μείγμα.
  6. Προσθέστε παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει καλά και να έχετε μια λεία σάλτσα. Συμπληρώστε με επιπλέον παρμεζάνα και σερβίρετε.