Υλικά

  • 8 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένα σε κύβους
  • 100 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 πιπεριές τσίλι, σε φέτες
  • 2 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 2 κ. σ. γκαράμ μασάλα
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Κόλιανδρο
  • Ψημένα φιστίκια, για σερβίρισμα
  • Μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κοτόπουλο σε δόσεις, αφήνοντας στην άκρη μόλις ροδίσει. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο, το τσίλι και το τζίντζερ και σοτάρετε προσθέτοντας και την άλλη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για 1 λεπτό. Προσθέστε το γκαράμ μασάλα και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα.
  2. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο, το γάλα καρύδας και τις ντομάτες και αφήστε να σιγοβράσουν. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέστε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Μαγειρέψτε για 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί το κοτόπουλο.
  3. Σερβίρετε με τον υπόλοιπο κόλιανδρο, καβουρδισμένα φιστίκια και ρύζι, αν θέλετε.