Υλικά
- 8 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα, κομμένα σε κύβους
- 100 γρ. φυστικοβούτυρο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 πιπεριές τσίλι, σε φέτες
- 2 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 2 κ. σ. γκαράμ μασάλα
- 400 ml γάλα καρύδας
- 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- Κόλιανδρο
- Ψημένα φιστίκια, για σερβίρισμα
- Μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το κοτόπουλο σε δόσεις, αφήνοντας στην άκρη μόλις ροδίσει. Σοτάρετε το κρεμμύδι για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο, το τσίλι και το τζίντζερ και σοτάρετε προσθέτοντας και την άλλη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο για 1 λεπτό. Προσθέστε το γκαράμ μασάλα και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα.
- Προσθέστε το φυστικοβούτυρο, το γάλα καρύδας και τις ντομάτες και αφήστε να σιγοβράσουν. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέστε τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Μαγειρέψτε για 30 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Σερβίρετε με τον υπόλοιπο κόλιανδρο, καβουρδισμένα φιστίκια και ρύζι, αν θέλετε.