Υλικά
- 1 συσκευασία νιόκι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλο
- 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου, ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη. Για να μην κολλήσουν ρίξτε μικρή ποσότητα ελαιόλαδου, αν θέλετε.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1- 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το θυμάρι, τη ρίγανη και το αλεύρι και ανακατέψτε.
- Ρίξτε το λευκό κρασί και το ζωμό στο τηγάνι και ανακατέψτε τα να ενωθούν με το αλεύρι. Αφήστε να σιγοβράσει το μείγμα και μαγειρέψτε για 4- 5 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
- Προσθέστε το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και σιγοβράστε για άλλα 4- 5 λεπτά.
- Προσθέστε τα σουρωμένα νιόκι και ανακατέψτε να ενωθούν.
- Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό.