Υλικά

  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι σε φέτες
  • 450 γρ. σπαράγγια, κομμένα διαγώνια
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ. γλ. αποξηραμένο εστραγκόν
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι ανθεκτικό στο φούρνο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά.
  3. Προσθέστε τα σπαράγγια και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά.
  4. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το τυρί ρικότα και το αλάτι, το σχοινόπρασο και το εστραγκόν και ανακατέψτε.
  5. Ρίξτε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να δέσει σχεδόν, αλλά να είναι ακόμα ρευστό από πάνω, περίπου 4 με 5 λεπτά. Κατά το μαγείρεμα, προθερμάνετε το φούρνο.
  6. Ρίξτε τη γραβιέρα πάνω από τη φριτάτα και βάλτε το σκεύος στο φούρνο να ψηθεί μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί, περίπου 6 με 8 λεπτά.