Υλικά
- 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 1/2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι σε φέτες
- 450 γρ. σπαράγγια, κομμένα διαγώνια
- 6 μεγάλα αυγά
- 3/4 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1/4 κ. γλ. αποξηραμένο εστραγκόν
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι ανθεκτικό στο φούρνο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά.
- Προσθέστε τα σπαράγγια και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε το τυρί ρικότα και το αλάτι, το σχοινόπρασο και το εστραγκόν και ανακατέψτε.
- Ρίξτε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να δέσει σχεδόν, αλλά να είναι ακόμα ρευστό από πάνω, περίπου 4 με 5 λεπτά. Κατά το μαγείρεμα, προθερμάνετε το φούρνο.
- Ρίξτε τη γραβιέρα πάνω από τη φριτάτα και βάλτε το σκεύος στο φούρνο να ψηθεί μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί, περίπου 6 με 8 λεπτά.