Υλικά

  • 1/4 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα
  • 10 φράουλες σε φέτες (αρκετές για να καλύψουν δύο τοστ)
  • 1 αυγό
  • 1/4 φλ. τσαγιού άγλυκο γάλα χαμηλών λιπαρών ή αμυγδάλου
  • 1 κ. σ. φυσικό γλυκαντικό ή ζάχαρη επιλογής
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. σ. (επιπλέον) φυσικό γλυκαντικό ή ζάχαρη επιλογής
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε το αυγό, το γάλα, το γλυκαντικό και τη βανίλια μαζί σε ένα ρηχό μπολ μέχρι να ενωθούν.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, συνδυάστε το τυρί κρέμα και το (επιπλέον) γλυκαντικό ή ζάχαρη.
  3. Αλείψτε όλα τα κομμάτια ψωμιού με το μείγμα του τυριού κρέμα και προσθέστε τις κομμένες φράουλες πάνω σε μια φέτα ψωμί. Τοποθετήστε από πάνω τη δεύτερη φέτα ψωμιού και πιέστε απαλά τις άκρες προς τα κάτω για να «στεγανοποιηθούν». Επαναλάβετε με το υπόλοιπο ψωμί.
  4. Βουτήξτε τα σάντουιτς στο μείγμα των αυγών, ένα ένα, και βάλτε τα σε ένα πιάτο.
  5. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι ή βούτυρο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και τηγανίστε κάθε σάντουιτς για περίπου 3- 5 λεπτά και από τις δύο πλευρές ή μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί.
  6. Για το σερβίρισμα πασπαλίστε (προαιρετικά) με ζάχαρη άχνη και περιχύστε με σιρόπι σφενδάμου.