Υλικά
- 450 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
- 2 κ .σ. φρεσκοκομμένο άνηθο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Φρυγανισμένο ψωμί ή μαρούλι, για το σερβίρισμα
- Για της σος: 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 κ. γλ. μουστάρδα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα μεγάλο ταψί, περιχύστε το λάδι και αλατοπιπερώστε.
- Ψήστε τις γαρίδες στον προθερμασμένο φούρνο, για 5 έως 7 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε ελαφρά τη μαγιονέζα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τη μουστάρδα, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε ξανά.
- Προσθέστε τις ψημένες γαρίδες, το κόκκινο κρεμμύδι, το σέλινο και τον άνηθο στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
- Σερβίρετε τη γαριδοσαλάτα με ψωμί ή πάνω σε μαρούλι.