Υλικά

  • 450 γρ. γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ .σ. φρεσκοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Φρυγανισμένο ψωμί ή μαρούλι, για το σερβίρισμα
  • Για της σος: 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 κ. γλ. μουστάρδα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα μεγάλο ταψί, περιχύστε το λάδι και αλατοπιπερώστε.
  3. Ψήστε τις γαρίδες στον προθερμασμένο φούρνο, για 5 έως 7 λεπτά.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε ελαφρά τη μαγιονέζα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τη μουστάρδα, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε ξανά.
  5. Προσθέστε τις ψημένες γαρίδες, το κόκκινο κρεμμύδι, το σέλινο και τον άνηθο στο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
  6. Σερβίρετε τη γαριδοσαλάτα με ψωμί ή πάνω σε μαρούλι.