Υλικά

  • 170 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 8 φράουλες

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί, χωρίς να βράσει.
  2. Ρίξτε το ζεστό γάλα πάνω από τη σοκολάτα και προσθέστε τη βανίλια και το αλάτι. Αφήστε το να σταθεί για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα.
  3. Ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και αφήστε να κρυώσει.
  4. Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά.
  5. Στρώστε τη μους σοκολάτας στον πάτο 2 φλιτζανιών ακολουθούμενη από φράουλες. Επαναλάβετε μέχρι να γεμίσουν τα ποτήρια.