Υλικά
- 170 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα χαμηλών λιπαρών
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι
- 8 φράουλες
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί, χωρίς να βράσει.
- Ρίξτε το ζεστό γάλα πάνω από τη σοκολάτα και προσθέστε τη βανίλια και το αλάτι. Αφήστε το να σταθεί για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα.
- Ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και αφήστε να κρυώσει.
- Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε καλά.
- Στρώστε τη μους σοκολάτας στον πάτο 2 φλιτζανιών ακολουθούμενη από φράουλες. Επαναλάβετε μέχρι να γεμίσουν τα ποτήρια.