Υλικά

  • Για τη βάση
  • 1/3 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 1/2 φλιτζάνια ψίχουλα του Graham πυρόλυσης
  • Για τη γέμιση
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κρόκοι αυγών σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 475 γραμμάρια μασκαρπόνε τυρί σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • Για την επικάλυψη
  • Μαρμελάδα λεμόνι
  • Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώστε μια φόρμα στρογγυλή με σούστες 22 εκ. Ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Καλύψτε όλη την επιφάνεια της φόρμας με το μείγμα μπισκότο. Βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  2. Χτυπήστε τη ζάχαρη με 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, τα αυγά, τους κρόκους και το αλάτι σε ένα κατσαρολάκι. Με μίξερ χειρός ανακατεύετε στη δυνατή σκάλα μέχρι το μείγμα να γίνει μια απαλή κρέμα, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το χυμό λεμονιού. Συνεχίζετε το ανακάτεμα με το μίξερ σε χαμηλή σκάλα συνεχώς μέχρι το μείγμα να πήξει για 3 έως 5 λεπτά.
  3. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου 40 λεπτά.
  4. Χτυπάμε το μασκαρπόνε με το τυρί κρέμα σε ένα μεγάλο με το μίξερ στη δυνατή σκάλα για 3 έως 4 λεπτά. Ρίχνετε πρώτα το μισό μείγμα τυριού μέσα στο μείγμα λεμόνι και διπλώνετε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Συνεχίζετε το ανακάτεμα με το υπόλοιπο μείγμα τυριού.
  5. Απλώστε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου και αποθηκεύετε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρετε με ξύσμα και μαρμελάδα λεμόνι στην κορυφή του cheesecake.