Υλικά

  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. λευκό πιπέρι
  • 1 κ. γλ. κύβο κοτόπουλου
  • 2 κ. σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 220 γρ. μέτριες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 220 γρ. προμαγειρεμένο κρέας καβουριού
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε με το αλεύρι, το αλάτι, το άσπρο πιπέρι, τον κύβο και το κρεμμύδι.
  2. Ανακατέψτε 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος στο μείγμα και προσθέστε τις γαρίδες και τα καβούρια. Ανεβάστε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα.
  3. Προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το κρασί στη σούπα και ανακατέψτε.
  4. Σερβίρετε και απολαύστε!