Υλικά

  • 1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 συσκευασία ζυμαρικά πένες
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού καρυκευμένη ψίχα ψωμιού
  • 1 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • 2 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Ανακατέψτε το κουνουπίδι με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ και απλώστε σε μια ομοιόμορφη στρώση σε ένα ταψί.
  3. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο, ανακατεύοντας τουλάχιστον δύο φορές, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι, περίπου 30 λεπτά.
  4. Εντωμεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και κρατήστε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού από το νερό τους.
  5. Ανακατέψτε την παρμεζάνα με τα ψίχουλα ψωμιού και το πιπέρι καγιέν σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
  6. Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ σερβιρίσματος και προσθέτετε το κουνουπίδι και το βούτυρο. Ανακατέψτε με το νερό που κρατήσατε στην άκρη, λίγο-λίγο, μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή κρέμα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το μείγμα ψίχας ψωμιού, ανακατέψτε και σερβίρετε.