Υλικά
- 1 κουνουπίδι μεσαίου μεγέθους, κομμένο σε μπουκετάκια
- 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 1 συσκευασία ζυμαρικά πένες
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1/4 φλ. τσαγιού καρυκευμένη ψίχα ψωμιού
- 1 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
- 2 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Ανακατέψτε το κουνουπίδι με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ και απλώστε σε μια ομοιόμορφη στρώση σε ένα ταψί.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο, ανακατεύοντας τουλάχιστον δύο φορές, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι, περίπου 30 λεπτά.
- Εντωμεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και κρατήστε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού από το νερό τους.
- Ανακατέψτε την παρμεζάνα με τα ψίχουλα ψωμιού και το πιπέρι καγιέν σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
- Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ σερβιρίσματος και προσθέτετε το κουνουπίδι και το βούτυρο. Ανακατέψτε με το νερό που κρατήσατε στην άκρη, λίγο-λίγο, μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή κρέμα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το μείγμα ψίχας ψωμιού, ανακατέψτε και σερβίρετε.