Υλικά

  • 450 γρ. πατάτες
  • 7/8 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • Χυμό από 1 μικρό λεμόνι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
  • 400 γρ. καπνιστό σολομό, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα, καλύψτε με αλατισμένο νερό και αφήστε να πάρουν μια βράση. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν, για ακόμη 20 με 30 λεπτά.
  2. Σουρώστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Ξεφλουδίστε τις πατάτες μόλις κρυώσουν αρκετά για να τις χειριστείτε και κόψτε σε κύβους. Αφήστε να κρυώσουν στην άκρη.
  3. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  4. Τοποθετήστε τις πατάτες στη μέση μιας μεγάλης πιατέλας και προσθέστε τον καπνιστό σολομό στις άκρες. Περιχύστε με το ντρέσινγκ, ανακατέψτε και πασπαλίστε με το σχοινόπρασο.