Υλικά
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι για ριζότο
- 1/3 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 4 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
- 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
- 3/4 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, τριμμένη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε το ρύζι για ριζότο και μαγειρέψτε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίξτε και το λευκό κρασί και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει το ρύζι.
- Προσθέστε το ζωμό λαχανικών (μισό φλιτζάνι τη φορά), ανακατεύοντας συχνά μεταξύ κάθε προσθήκης μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Μετά από περίπου 25 λεπτά το ρύζι πρέπει να είναι σχεδόν μαγειρεμένο.
- Όταν έρθει η ώρα να ρίξετε και τον τελευταίο ζωμό λαχανικών, προσθέστε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τον αρακά και 1/4 φλιτζάνι του τσαγιού παρμεζάνα. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
- Δοκιμάστε το ριζότο και προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Σερβίρετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα πασπαλισμένη από πάνω και μερικές επιπλέον φέτες λεμονιού αν θέλετε.