Υλικά
- 600 γρ. μικρές γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 400 γρ. καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 3 κ. σ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ. γλ. κανέλα
- Αλάτι και πιπέρι
- Θυμάρι, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε αρκετό νερό για να τα καλύψει και αφήστε τα να βράσουν. Προσθέστε 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν οι γλυκοπατάτες και τα καρότα, για περίπου 15 με 20 λεπτά.
- Σουρώστε και επιστρέψτε τα λαχανικά στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, για 2 λεπτά.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το γάλα αμυγδάλου, το βούτυρο, την κανέλα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας με θυμάρι.