Υλικά

Εκτέλεση Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά μας και τα αδειάζουμε φροντίζοντας να κρατήσουμε τα καπάκια τους. Τις ντομάτες τις πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγη ζάχαρη. Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε την ψίχα από όλες τις ντομάτες, την ψίχα από 2 κολοκυθάκια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μυρωδικά, την πιπεριά , το ρύζι, το λάδι, το κουκουνάρι, τη σταφίδα και μπόλικο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα λαχανικά μας χωρίς όμως να τα τιγκάρουμε και κλείνουμε με τα καπάκια τους. Το ζουμάκι που περίσσεψε στο μπολ το ρίχνουμε πάνω από τα γεμιστά μας και λίγο εξτρά λαδάκι από πάνω. Στα κενά που δημιουργήθηκαν στο ταψί μας, κόβουμε και βάζουμε πατάτες. Φουρνίζουμε στους 220 βαθμούς , πάνω -κάτω για περίπου 2 ώρες ανάλογα το φούρνο. Αφήνουμε να χλιαρύνει , σερβίρουμε με λίγο λάδι ωμό από πάνω για γεύση και για να γυαλίσουν και τα συνοδεύουμε ιδανικά με γιαούρτι με δυόσμο. Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr