Υλικά

  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 450 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3/4κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 3/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 κ. σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να βγάλουν το ζουμί τους και να μαλακώσουν, για 5 με 7 λεπτά.
  3. Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  4. Ρίξτε στο σκεύος το κρασί και το δεντρολίβανο και αφήστε να σιγοβράσει. Μόλις πάρει βράση μαγειρέψτε για 3 λεπτά.