Υλικά
- 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 450 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3/4κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 3/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
- 1 κ. σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να βγάλουν το ζουμί τους και να μαλακώσουν, για 5 με 7 λεπτά.
- Προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Ρίξτε στο σκεύος το κρασί και το δεντρολίβανο και αφήστε να σιγοβράσει. Μόλις πάρει βράση μαγειρέψτε για 3 λεπτά.