Υλικά
- 5 φρέσκα σπαράγγια
- 8 μεγάλα αβγά, χτυπημένα
- 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/8 κ. γλ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
- 6 φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 1 μάτσο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Αφαιρέστε τις σκληρές άκρες των σπαραγγιών και μαγειρέψτε τα σπαράγγια στον ατμό για 5 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό και σουρώστε καλά.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά με το γάλα, προσθέστε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαραθεί και στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί τελείως. Ρίξτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα αβγά στο τηγάνι και ανακατέψτε.
- Πασπαλίστε από πάνω με την μοτσαρέλα, διακοσμήστε με τα σπαράγγια και το βασιλικό και ψήστε για 10 με 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.