Υλικά

Εκτέλεση Σ’ ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μάγια με το χλιαρό γάλα και το νερό με τη ζάχαρη. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά. Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιάς στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο και τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάντζο μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από το μπολ. Τη ζυμώνουμε για λίγο και πλάθουμε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού και λίγο πιο μεγάλα. Βάζουμε σε ένα αλευρωμένο ταψάκι και τα αφήνουμε για λίγο ακόμα να φουσκώσουν για περίπου 30 λεπτά. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και τα ρίχνουμε μέσα με προσοχή ένα-ένα μέχρι να ροδίσουν. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Με κορνέ τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα φράουλα ένα-ένα στο πλάι του ντόνατς και τα κυλάμε στη ζάχαρη με την κανέλα. Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr