Υλικά
- 1 λεπτή ζύμη για πίτσα
- 1/2 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- Φρέσκο τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- Αποξηραμένη ή φρέσκια ρίγανη και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς ή σύμφωνα με τις οδηγίες από τη συσκευασία της ζύμης για πίτσα.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το τυρί ρικότα με το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
- Όταν ο φούρνος είναι έτοιμος τοποθετήστε τη ζύμη σε ένα ταψί και ανοίξτε απαλά και προσεκτικά σε κυκλικό σχήμα. Καλύψτε με το μείγμα των τυριών και αν θέλετε προσθέστε αποξηραμένη ή φρέσκια ρίγανη και πασπαλίστε με νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.
- Ψήστε την πίτσα στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν το τυρί και η ζύμη, περίπου για 10 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς, κόψτε σε κομμάτια και απολαύστε.