Υλικά
- 2 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. γλ. αλεσμένο τζίντζερ
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ. γλ. τριμμένο γαρύφαλλο
- 3/4 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 3/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη, μαλακωμένη
- 1 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 1 αβγό
- 1 κ. σ. νερό
- 1/4 φλ. τσαγιού μελάσα
- 2 κ. σ. λευκή ζάχαρη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Κοσκινίστε το αλεύρι με το τζίντζερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι και αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τη μαργαρίνη και 1 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το αβγό και συνεχίστε το χτύπημα. Ανακατέψτε στο μείγμα το νερό και τη μελάσα και προσθέστε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι.
- Πλάστε τη ζύμη σε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και κυλίστε τα στις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
- Ψήστε για 8 με 10 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά πριν τα βγάλετε. Αποθήκευσε σε ένα αεροστεγές δοχείο.