Υλικά

  • 1/8 κ. γλ. μάραθο
  • 1/8 κ. γλ. αλεσμένο κύμινο
  • 1/8 κ. γλ. γλυκόριζα σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 κ. σ. λευκό ξύδι
  • 6 μεγάλα αβγά
  • 1/2 κιλό ανάμεικτα χόρτα σαλάτας
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φουντούκια
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το μάραθο, το κύμινο, τη γλυκόριζα σε σκόνη (αν την χρησιμοποιήσετε) και την κανέλα.
  2. Βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε το ξύδι. Δουλεύοντας 1 κάθε φορά, σπάστε 3 αβγά σε ένα μικρό μπολ και, στη συνέχεια, ρίξτε προσεκτικά μέσα στο βραστό νερό, αφήνοντας απόσταση μερικών εκατοστών μεταξύ τους. Βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσουν τα ασπράδια και οι κρόκοι να είναι ακόμα ρευστοί, περίπου για 3 λεπτά.
  3. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε τα αυγά σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα 3 αβγά.
  4. Ρίξτε την πράσινη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε. Σερβίρετε σε πιάτα και τοποθετήστε από πάνω τα αβγά ποσέ. Γαρνίρετε με τα φουντούκια και απολαύστε.